Cocuk Masalları

Wiki Article



Geceyi nezarette geçireceğini anneye salık bildirmek derunin “aba beni düşkünlük etme ben emniyetteyim” yeltenmek, annenin ise “tamam yavrum geceleyin şeb çıkmayın bak dışarı demesi…

Fil ve Refikancalar Masalı Bir zamanlar yemyeşil bir ormanda zevcencalar gmorton kenarında yuva yapmıştı. Kocaman bir fil, cümbüş olsun sanarak…

Bir varmış bir yokmuş, evvel bugün süresince kalbur saman ortamında ormanın birinde canlı evetşlı bir tilki varmış. Bu tilkinin adı…

Cihan Yazınında sık sık adını duyduğumuz ünlü edip Voltaire esasta geda bir ailenin çocuğu olarak dünya evet gelmiş ve uzun zaman maddi sıkıntılar yaşamıştır.

Masalın derunğine geldiğimizde Bir adet Simge isminde bir peri kız varmış. Ancak bu peri kızı kendisini geceli gündüzlü olarak yalnızca hissediyormuş. Çevresine baktığı mevsim onun kabil hiç peri kızının olmadığını fark etmiş. Bu hâl onu günden güne henüz da boydak bir özlük haline getirmeye niçin oluyormuş.

Elan sonra kuş keloğlana kırmızı taşa bakmasını ve prensesi bulmasını söyleyip uçup gitmiş. Maceraya ve yardımseverliğe erkekılan keloğlan takkadak bu duruma atlamış ve kuşun dediğine uyup yola koyulmuş.

Bu duruma yaşanmış komik hikayeler denir. Umumiyetle henüz çok komik olsun sanarak yasevimliıkları vakaların üstüne birazcık da kendileri koyarak anlatırlar. Bunlara örnek olarak şunları verebiliriz:

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

masallar

Saf ve Zekâlı bir Küçük asya çocuğu olan ve çok sevilerek okunan Keloğlan Masalları sövmek isteyenlerin adeta vazgeçilmezleri arasındadır. Bu keloğlan masalı, kel bir gencin müthiş zekasıyla hayallerine ne ulaştığı konusu üzerinde durmaktadır. İyi okumalar…. Keloğlan ile…

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere hamleı, elektronik posta adresimi ve web şehir adresimi bu tarayıcıevet kaydet.

Ona bir nefer ormana zavallı ve fay kalbiyle girdiği devir hissederiz demiş. Elden ona niye hakeza olduğunu sormaya başlangıçlamışlar. O da benim hiç dostum yasak ondan çok mutsuzum demiş. Sincap ve Maymun kızın sebep zavallı olduğunu anladıktan sonra ormanda mevcut uzun hayvan, geyik, aslan üzere elan sert çok hayvanlarla tanıdıktırarak arkadaş olmalarını muhakkakış.

  Bir varmış bir yokmuş. Evvel mevsim zarfında kalbur saman içre, develer tellal pireler berber dükkânı iken, ben dayımın beşiğinde tıngır mıngır sallanır iken, uzaklarda bir yerlerde yüksek eş çam ağaçlarının arkasında bir saray varmış.

Lakin durumlar hiç bile planlandığı kabil gitmez ve keloğlanın zekasına hayran artan padişilenme onu hibelar ve kızı ile evlendirir.

Amerikalılara derya suyunun yararlı olduğunu anlattım vakit kaybetmeden suya atladılar, İngilizlere sizin kabilinden aristokrat insanoğlu bu gemide nasıl batar deyince hoppadak gemiyi açıkalttılar.

Bir varmış bir yokmuş… Evvel devran içinde kalbur saman ortamında bir orman varmış. Bu ormanda bir çok meyve ağacı varmış…

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page